Hoe reset ik Sparky?
Deze week bijgewerkt

Het kan gebeuren dat het niet meteen lukt om Sparky te installeren of dat je geen live verbruik meer ziet in de Chargee app. Een reset van Sparky kan dit probleem oplossen.

Kies de versie van jouw Sparky en volg de bijbehorende stappen om Sparky te resetten.

Voordat je Sparky gaat resetten: Houd het wachtwoord van je wifi-netwerk bij de hand en zorg ervoor dat bluetooth is ingeschakeld op je telefoon.

Het verbinden met Sparky is mislukt tijdens de installatie en ik wil Sparky resetten

Sparky 1 en 2

1. Haal de 3D-geprinte case uit elkaar door de boven- en onderkant uit elkaar te halen

2. Zorg ervoor dat Sparky is aangesloten op de voedingsadapter

3. Houd het zwarte knopje 5 seconde ingedrukt. Dit knopje zit naast de RJ12-ingang waar de kabel zit

4. Als Sparky succesvol een reset heeft gehad blijft het lampje constant branden

5. Bij een succesvolle reset zul je in de app zien dat het gelukt is. Je kunt dan de reset afronden en weer gebruikmaken van de app. Het kan even duren voordat je jouw live energieverbruik ziet.

Sparky 3

1. Houd je het knopje aan de zijkant 5 seconden ingedrukt. Zodra het lampje anders begint te branden kun je door naar de volgende stap

2. Selecteer Verbind met Sparky

3. Kies jouw wifi-netwerk uit de lijst en vul jouw eigen wifi-wachtwoord in

4. Selecteer Verbinden

5. Bij een succesvolle reset zul je in de app zien dat het gelukt is. Je kunt dan de reset afronden en weer gebruikmaken van de app. Het kan even duren voordat je jouw live energieverbruik ziet.

Ik heb Sparky geïnstalleerd maar zie geen live verbruik

Sparky 1 en 2

1. Open de Chargee app

2. Open je Profiel

3. Kies onder 'Huis & Energie' het adres waaraan de Sparky is gekoppeld

4. Selecteer Sparky

5. Selecteer Reset Sparky

6. Selecteer Naar Sparky resetten

7. Haal de 3D geprinte case uit elkaar door de boven- en onderkant uit elkaar te trekken

8. Zorg ervoor dat Sparky is aangesloten op de voedingsadapter

9. Houd het zwarte knopje 5 seconde ingedrukt. Dit knopje zit naast de RJ12-ingang waar de kabel zit

10. Als Sparky succesvol een reset heeft gehad blijft het lampje constant branden

11. Selecteer Naar bluetooth inschakelen

12. Selecteer Verbind met Sparky

13. Kies jouw wifi-netwerk uit de lijst en vul jouw eigen wifi-wachtwoord in

14. Selecteer Verbinden

15. Bij een succesvolle reset zul je in de app zien dat het gelukt is. Je kunt dan de reset afronden en weer gebruikmaken van de app. Het kan even duren voordat je jouw live energieverbruik ziet.

Sparky 3

1. Open de Chargee app

2. Open je Profiel

3. Kies onder 'Huis & Energie' het adres waaraan de Sparky is gekoppeld

4. Selecteer Sparky

5. Selecteer Reset Sparky

6. Selecteer Naar Sparky resetten

7. Houd je het knopje aan de zijkant 5 seconden ingedrukt. Zodra het lampje anders begint te branden kun je door naar de volgende stap

8. Selecteer Naar bluetooth inschakelen

9. Selecteer Verbind met Sparky

10. Kies jouw wifi-netwerk uit de lijst en vul jouw eigen wifi-wachtwoord in

11. Selecteer Verbinden

12. Bij een succesvolle reset zul je in de app zien dat het gelukt is. Je kunt dan de reset afronden en weer gebruikmaken van de app. Het kan even duren voordat je jouw live energieverbruik ziet.