Problemen oplossen
Het verbinden met Sparky is mislukt. Wat kan ik doen?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het kan gebeuren dat het niet meteen lukt om Sparky te installeren. Volg deze stappen om dit op te lossen.

1. Zorg dat Sparky voldoende voeding krijgt

2. Gebruik je een splitter? Zorg voor extra voeding

3. Schakel bluetooth in op je telefoon

4. Verbind Sparky met een 2.4Ghz wifi-netwerk

5. Reset Sparky

6. Sluit Sparky correct aan op de P1-poort van je slimme meter

7. Installeer de Chargee app opnieuw

Zorg dat Sparky voldoende voeding krijgt

Bij oude slimme meters (SMR 4 en lager) wordt de P1 meter niet van stroom voorzien. Om Sparky te laten werken heb je een voedingsadapter nodig. De meegeleverde voedingsadapter sluit je direct aan op de zijkant van Sparky.
ā€‹
Bij de meeste meters wordt de SMR versie aangeduid op de voorkant van de meter. Ben je niet zeker welke SMR versie jouw meter heeft? Neem contact met ons op met een afbeelding van je slimme meter zodat we je verder kunnen helpen.

Gebruik je een splitter? Zorg voor extra voeding

Als je gebruik maakt van een splitter omdat je nog andere P1 hardware gebruikt, dan kan het zijn dat er onvoldoende voeding is om het signaal door te sturen. Sluit een voedingsadapter aan op de splitter. Zorg ervoor dat je een actieve splitter gebruikt.

Schakel bluetooth in op je telefoon

Om Sparky te verbinden met de app is het noodzakelijk dat je bluetooth hebt ingeschakeld op je telefoon en de Chargee app toegang geeft om bluetooth te mogen gebruiken.

Verbind Sparky met een 2.4Ghz wifi-netwerk

Als je een wifi-netwerk kiest om Sparky mee te verbinden, kies dan voor een 2.4Ghz wifi-netwerk. Sparky werkt niet op een 5Ghz wifi-netwerk.

Reset Sparky

Een reset van Sparky kan ervoor zorgen dat de verbinding daarna wel lukt.

Sluit de Sparky correct aan op de P1-poort van je slimme meter

Controleer of Sparky correct is aangesloten op de P1-poort van je slimme meter. Voordat je Sparky aan je wifi hebt gekoppeld brand het lampje constant. Na het succesvol verbinden met een wifi-netwerk knippert het lampje 1x per seconde of 1x per 10 seconden. Is dat niet het geval, dan heeft Sparky waarschijnlijk niet genoeg voeding.

Installeer de Chargee app opnieuw

Het kan helpen om de Chargee app opnieuw te installeren. Als de app vraagt naar specifieke toestemmingen bij het installeren, dan is het belangrijk dat je deze allemaal toestaat. Op die manier kan de app verbinden met Sparky.