Hoe gebruik ik de splitter van Sparky?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de ingebouwde splitter van Sparky kun je een extra apparaat aansluiten op de P1-poort van je slimme meter. Bijvoorbeeld de P1 dongle van je dynamische energieleverancier. Handig, want nu hoef je geen aparte splitter te kopen!

Volg deze stappen om de splitter van Sparky te gebruiken.
ā€‹

1. Klik de RJ12 kabel in de IN-poort van Sparky

Sparky heeft 2 poorten:

• IN (grijs) - koppeling aan je slimme meter

• OUT (zwart) - koppeling voor een extra apparaat

Zorg ervoor dat je bij de installatie van Sparky de meegeleverde RJ12 kabel in de grijze IN-poort van Sparky klikt.

2. Klik Sparky in je slimme meter

Sluit Sparky aan op de P1-poort van je slimme meter.

3. Controleer of Sparky goed werkt

Zorg ervoor dat Sparky correct werkt voordat je splitter (OUT-poort) gebruikt. Het kan even duren voordat de gegevens van je slimme meter naar de app worden doorgestuurd.

3. Sluit de meegeleverde voedingsadapter aan

Om ervoor te zorgen dat zowel Sparky als het extra gekoppelde apparaat goed blijven werken, is het belangrijk dat je de meegeleverde voedingsadapter aansluit op Sparky. Eventueel kun je ook nog het extra apparaat bijvoeden met een andere voedingsadapter.

ā€‹

4. Sluit het extra apparaat aan op de splitter

Als Sparky correct werkt, sluit je het volgende apparaat aan op de zwarte OUT-poort van Sparky. Hiervoor gebruik je een andere RJ-12 kabel.

5. Gelukt!

Nu maak je tegelijkertijd gebruik van zowel Sparky als een extra apparaat op jouw P1-poort. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via [email protected] of stuur een chatbericht in de app.