Hoe installeer ik Sparky?

Volg deze stappen om jouw Sparky te installeren

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Handig om te weten

Houd het wachtwoord van je wifi netwerk bij de hand en zorg ervoor dat bluetooth is ingeschakeld op je telefoon.

Stappen om Sparky te installeren

Dit zijn de stappen om je Sparky te installeren:

1. Installeer de Chargee app op je mobiele telefoon

2. Open de Chargee app en maak een account aan

3. Plug Sparky in je slimme meter

4. Zorg dat bluetooth is ingeschakeld op je telefoon

5. Verbind met een wifi-netwerk

6. Gelukt!

1. Installeer de Chargee app op je mobiele telefoon

Je download de Chargee app in de App Store of Google Play Store.

Na het aanmaken van een account kun je in de Chargee app alle stappen volgen om Sparky te installeren. Of lees de beschrijving hieronder.

2. Open de Chargee app en maak een account aan

Open de Chargee app en kies 'Account aanmaken'. Voor het aanmaken van een account hoef je geen wachtwoord in te vullen, omdat je inlogt met een magische link.

Na het aanmaken van je account kun je starten met het koppelen van Sparky aan de Chargee app.

3. Plug Sparky in je slimme meter

Om inzicht te krijgen in je energieverbruik moet je Sparky aansluiten op de P1-poort van je slimme meter. We adviseren om Sparky ook altijd aan te sluiten op de meegeleverde voedingsadapter.

Heb je een Sparky 3? Klik dan de RJ12 kabel in de IN-poort. Heb je een ander type Sparky? Dan zit de RJ12 kabel al in de juiste poort geklikt.

4. Zorg dat bluetooth is ingeschakeld op je telefoon

Om je Sparky te installeren dient bluetooth ingeschakeld te zijn. Zo schakel je bluetooth in op je telefoon:

• Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Bluetooth'

• Zorg dat het schuifje bij Bluetooth aanstaat

Open hierna opnieuw de Chargee app en maak verbinding met je Sparky.

5. Verbind met een wifi-netwerk

Sparky moet verbonden zijn met een 2.4Ghz wifi-netwerk om gegevens te kunnen versturen naar de Chargee app.

Kies jouw wifi-netwerk uit de lijst en vul jouw eigen wifi-wachtwoord in. Druk op 'Verbinden'. Sparky zal nu verbinding maken met jouw wifi-netwerk.

6. Gelukt!

Bij een succesvolle verbinding zul je in de app zien dat het gelukt is. Je kunt dan de koppeling afronden en gebruikmaken van de app. Na het aansluiten van Sparky duurt het even voordat er data is opgehaald en je jouw live energieverbruik kunt zien.